getbetterblog

getbetterblog

Bloggens mission

På denne blog kan du finde inspiration til stresshåndtering, trivsel og sportscoaching. Det er alle områder, som jeg arbejder med til hverdag. Der vil være øvelser, som du selv kan bruge til at forbedre din trivsel.

Hvilken en motivationstype er du?

coachingPosted by Eva-Andrea Erichsen Mon, April 20, 2015 11:47:19

-Vi motiveres forskelligt

Dette indlæg handler om en ny og utrolig spændende motivationsteori ”primadonna-teorien”. Teorien omhandler forskellige medarbejdertyper, og hvordan de motiveres, samt ledes forskelligt. Ved at læse dette indlæg, kan du finde ud af hvordan netop du motiveres. Det kan hjælpe dig til at trives bedre i hverdagen, og det kan hjælpe dig til at vælge det job og arbejdsmiljø, som passer til dig. Hvis du er leder, kan du lærer nyt om, hvordan dine medarbejdere motiveres og ledes.

Primadonna-teorien er udviklet af Helle Hein, der er sociolog. At dele medarbejdere op og anerkende at mennesker er forskellige, det er nyt, og ingen andre motivationsteorier har gjort det før. Hein mener, at der er fire arketyper: primadonnaen, præstations-tripperen, pragmatikeren og lønmodtageren. De gennemgås nedenfor.

Primadonnaer

Medarbejdere, som kaldes primadonnaer, er højtspecialiserede vidensmedarbejdere eller medarbejdere fra den kreative klasse. Det kan være medarbejdere indenfor tekniske fag, omsorgsfag, dannelsesfag, designfag, kunstneriske fag og idrætsfag.

Primadonnaer har et kald, de tjener en større sags tjeneste og vil gerne gøre en forskel. Deres job giver mening, og de har derfor stor pligtfølelse, ”man gør altid det bedste”. Primadonnaer kan have et selektivt forhold til arbejdsopgaver. Opgaverne skal give mening og gøre en forskel. Det vil i sig selv skabe motivation for primadonnaen at udføre sine arbejdsopgaver. Derfor er det vigtigt for ledere at tale om og pointere, at der er en mening med arbejdet, og hvilken forskel medarbejderne er med til at skabe med deres arbejdsindsats.

Præstations-tripper

Præstations-trippere tjener ikke et større kald, men de holder af at præstere på højt niveau, og det er præstationen i sig selv, der tæller for dem. Der findes både ekstroverte og introverte præstations-trippere. Begge typer konkurrer hele tiden, også selvom der ikke nødvendigvis er en konkurrence.

Den ekstroverte præstations-tripper vil gerne fejres, modtage offentlig anerkendes og roses for sejre, salg og præstationer. Disse offentlige fejringer giver et motivation-kick. Derfor synes de at priser, gaver, diplomer og møder, hvor man offentliggør, hvem der f.eks. sælger og præstere bedst er motivationsskabende. Det er ikke gaven i sig selv, der er vigtig, men den offentlige fejring.

Den ekstroverte præstations-tripper er derfor glad for sociale medier, for her kan man let offentliggøre sejre/præstationer og derved få ros og anerkendelse. Dette gælder både i arbejdslivet og i privatlivet.

Den introverte præstations-tripper er lidt anderledes. For dem er det ikke vigtigt at blive fejret offentligt. Det er motiverende i sig selv, at ”knække” og arbejde med en svær opgave, hvor alle kompetencer og viden bringes i spil. Måske skal medarbejderen endda læse op på ny viden for at knække den faglige ”nød”. At kunne løse et problem, som andre ikke har kunnet løse tidligere, motiverer og skaber arbejdsglæde.

Pragmatikeren

De har et pragmatisk forhold til deres arbejde. Arbejdet prioriteres ud fra en ”work-life balance”. Arbejdet er ikke den primære kilde til identitet, tilfredshed og livsglæde. De er ikke villige til at yde store ofre, og dette kan skyldes mange ting. Det kan være, at medarbejderen er familiefar og derfor har en del familiemæssige forpligtelser.

Lønmodtageren

Der findes overordnet to forskellige typer lønmodtagere. Der findes dem, hvor de har en lønmodtager-holdning næsten uanset arbejdsopgaver og arbejdsmiljø.

Derudover findes der de lønmodtagere, som før har været primadonnaer eller præstations-trippere. Men fordi de ikke trives på arbejdspladsen, med arbejdsopgaver eller arbejdsgange, midlertidigt har fået en lønmodtager mentalitet.

Den grundlæggende holdning hos lønmodtageren er, at arbejde giver penge, så man har råd til fritiden. Lønmodtageren finder mening og livsglæde udenfor arbejdet. Man kan dog ofte ændre lønmodtageren, til at blive mere primadonnaer, hvis man ændrer kulturen, fællesskabet og arbejdsgangene i en afdeling.

Hvad genkender du ved dig selv og dit arbejdsliv?

Nu har du læst om de forskellige medarbejdertyper og hvordan de motiveres , hvad genkender du hos dig selv? Det er nyttigt at vide, hvordan man motiveres bedst, og hvilken en type man er. Det kan hjælpe dig med at trives bedre i hverdagen, og det kan hjælpe dig til at vælge, det job og det arbejdsmiljø som passer til dig.

Har du spørgsmål til motivation og medarbejdertyper, er du velkommen til at kontakte mig. Jeg giver både ledelsescoaching og undervisning i emnet.

Eva-Andrea V. Erichsen, psykolog & coach hos GetBetterNow

www.getbetternow.dk


Tlf. 2714 9437